Шасі для машин швидкої допомоги

Базове шасі для виробництва машин швидкої допомоги в Україні – вимоги законодавства та реалії ринку.

Новий автомобіль швидкої допомоги повинен відповідати багатьом вимогам – безпека, функціональність, надійність. А ще – вимогам чинного законодавства.

Первинною характиристикою для вибору шасі для майбутньої спецмашини є місткість та вантажопідйомність. В авто має розміститися медбригада, устаткування, ноші для хворого, іноді місця для супроводжуючих родичів.

Чинне українське законодавство не містить обмежень відносно типів шасі, на базі яких можуть бути зроблені автомобілі швидкої допомоги (п. 9 постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 року № 607). Головне, щоб конструкція автомобіля відповідала вимогам правил, нормативів і стандартів. Для машин швидкої момощи це ДСТУ 7032. Цей стандарт приведений у відповідність з Європейськими нормативами, наприклад DIN EN 1789

Таким чином, українські автомобілі повністю відповідають європейським аналогам по комплектації, габаритам і якості.

Крім того, для виробництва використовуються європейські марки – Merсedes, Volkswagen, Renault, Peugeot, Iveco.

А для великогабаритних медичних автомобілів – пересувних шпиталів, амбулаторій, медкабінетів на колесах кращим шасі на сьогодні в Україні буде продукція вітчизняного автозаводу КРАЗ.

Завод спецавтомобілів CITIUS S співпрацює з усіма виробниками шасі, придатних для будівництва медичних автомобілів. При цьому найбільш затребуваними на українському ринку стали швидка допомога Рено Мастер, Peugeot Boxer швидка допомога, Mерседес Cпринтер і Фольксваген Крафтер. Що стосується малогабаритних санітарних автомобілів, то в цьому сегменті поза конкуренцією Фольксваген Кадді і Рено Докер.

Детальніше про продукцію автозаводу Цітіус можна дізнатися тут